Konijnentasje naaien

Eenvoudig
icon
Konijnentasje

Beschrijving

Dit schattige konijentasje is niet alleen leuk voor Pasen, maar kan het hele jaar door! In het dagelijkse leven is dit tasje een ware blikvanger en bijvoorbeeld leuk als schooltasje om de lunch in te stoppen. Daarnaast is het tasje hartstikke leuk om voor Pasen te naaien zodat deze gebruikt kan worden bij het eieren zoeken om de gevonden eieren in te leggen. Voor het maken van het tasje, kun je diverse stofsoorten gebruiken. In ons voorbeeld hebben we gebruik gemaakt van jute en als voeringstof een lichte katoenen stof. Welke stof kies jij? Download het patroon hieronder en ga aan de slag!

Dit heb je nodig:

Snijden:


• (1x tasdeel, 2x oren buitenkant) Buitenstof 44cmx24cm, buitenstof 10cmx12cm. Bijvoorbeeld jute

• (2x oren binnenkant) Buitenstof 10cmx12cm. Bijvoorbeeld een lichte jute stof

• (1x tasdeel) Voeringstof 44cmx24cm. Bijvoorbeeld katoenen stof

• 95cm Koord


Handleiding:

Stap 1: Vouw het tasdeel uit de buitenstof aan de korte zijde met de goede kanten van de stof op elkaar en stik de beide zijkanten met een rechte steen en 1 cm naadtoeslag.

Naai de onderkant van de tas
2/10

Naai de onderkant van de tas

Vouw vervolgens de hoeken van de tasbodem open en leg de zij- en ondernaden op elkaar (de naadtoeslag kunt je het beste naar één kant vouwen). Fixeer met een speld, meet 3 cm vanaf de onderste hoek en naai de rand eenmaal (zoals weergegeven in de onderstaande tekening). Doe dit bij beide hoeken. Vervolgens kun je de tas draaien zodat je de achterkant van de stof aan de binnenkant hebt.

Stap 3:

Herhaal de voorgaande stappen met het tasdeel uit de voeringstof. Draai deze alleen niet om en houd de achterkant van de stof aan de buitenkant.

Stap 4:

Vervolgens worden de oren genaaid. Hiervoor heb je voor elk oor een buiten- en binnenstof nodig. Leg de delen met de goede kanten van de stof op elkaar en naai de oren met een naadtoeslag van 1 cm en een rechte steek. Laat alleen de onderkant open om het oor later te draaien. Knip de naadtoeslag aan de bovenrand van het oor bij tot ongeveer 3 mm en draai het oor om zodat de goede kant van de stoffen tevoorschijn komt. Strijk voorzichtig (en zeker niet te heet bij jute!) over het gedraaide oor om de randen iets aan te drukken. Vouw als laatste stap de twee hoeken van de open rand naar het midden van de rand (en speld vast met spelden) en stik vlak langs de rand vast.

Stap 5:

Onze tip: Met de achterkant van een potlood druk je de punt van het oor mooi in vorm

Stap 6:

Terug naar het tasdeel: strijk de bovenrand van jouw tas op ongeveer 2 cm; bij de buitenstof vouw je de 2 cm naar binnen en bij de voeringstof 2 cm naar buiten.

Stap 7:

Plaats de afgewerkte oren op de buitenstof van de tas (we hebben ze 4 cm van de zijnaad geplaatst) en bevestig ze met spelden. Zorg ervoor dat de oren met een naadtoeslag van minimaal 2 cm uitsteken over de gevouwen rand van de tas en dat de spelden loodrecht op de gevouwen rand van de tas wijzen en de naaldkoppen naar de punt van het oor (zo kun je de spelden gemakkelijk verwijderen nadat de bovenste rand van de tas is genaaid).

Stap 8:

Eindspurt: plaats de voeringtas in de buitentas met de naadtoeslagen op elkaar (de rand van de buitentas moet twee millimeter uitsteken) - fixeer met spelden en stik eenmaal vlak langs de rand en eenmaal 1 cm onder deze naad. Let op: Naai langzaam over de oren om te voorkomen dat de naald breekt.

Stap 9:

Ten slotte worden de ringetjes bevestigd (volg de instructies op de verpakking) - we hebben ze bevestigd aan de naadtoeslag tussen de twee naden. Trek het koord door de oogjes en maak aan de uiteinden een knoop zodat het koord blijft zitten.

Stap 10:

Verfraaiing: hier zijn geen grenzen! We gebruikten wol om de neus en ogen te borduren, maar je kunt ook borduurgaren gebruiken. Knopen als ogen zien er ook schattig uit. Ook kun je natuurlijk kiezen voor wiebeloogjes en een kant en klaar neusje.

Klaar! Veel plezier met naaien